Hoorn luidsprekers

Hoorn luidsprekers

Opgebouwd uit ringen berkenmultiplex en afgedraaid op een omgebouwde draaibank. Stalen frame gelast en gespoten

Oogkast

Oogkast

Dubbelgelamineerd kabinet uit triplex, notenhout, epoxyhars en aluminium.

Brugkast

Als kind was ik al gefascineerd door constructies en krachtenspel. Wanneer ik een mooie brug zie blijf ik altijd even kijken hoe het geheel in balans gehouden wordt.
Dat is ook de uitgangspositie van deze kast geweest. Hoe houd ik 5 planken in de lucht zonder een onnodig zware constructie?
Het frame van de kast is gemaakt van stalen buizen. De buizen worden met staalkabels naar het midden toe getrokken waar ze samenkomen in een punt.
De planken hangen aan de verticale kabels waar ze lijken te dansen in het frame.
Afmetingen; L x B x H; 210 x 45 x 240 cm

Boomstamtafel

Boomstamtafel

De basis van deze salontafel is een enorm stuk hout afkomstig van stam van een iep. De stam heeft een aantal jaar buiten gedroogd en is daardoor vergrijsd.
Bij het bewerken van de stam heb ik me laten inspireren door een edelsteen. De buiten kant is grauw en op het eerste gezicht waardeloos. Door het hout glad te schaven en te polijsten krijg je de prachtige binnenkant te zien.
Afmetingen L x B x H; 201 x 80 x 38 cm

Dressoir gerecycled notenhout

Dressoir gerecycled noten

In 2007 kapte ik een walnotenboom in een tuin. Van dit hout maakte ik een grote picknicktafel voor mijn vrouw. Na jaren buiten gestaan te hebben begon de tafel scheuren te vertonen en groeide er mos op. De tafel moest weg. Terug in de werkplaats stond ik in dubio, gooi ik het hout in de kachel of laat ik het drogen en geef het een nieuwe kans?
Na een jaar drogen in de werkplaats besloot ik er wat mee te doen. De buitenkant was vies en er zaten scheuren in. Maar na een keer schaven bleek het hout zijn schoonheid nog niet verloren te hebben.
Door de scheuren in het hout kon ik het niet constructief gebruiken. Ik ontwierp een kast als een gebouw. Een stalen frame met het hout als een warme huid eromheen.
Afmetingen; L x B x H; 215x45x 88 cm